-25% на SPF Dr.Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun

Азелаїнова кислота в косметиці

Коли ви думаєте про засоби для лікування прищів, азелаїнова кислота може бути не першим інгредієнтом, який спадає вам на думку, і навіть п’ятим, але вона повинна бути у вашому догляді. Незалежно від того, чи використовуєте ви її у формі крему, гелю чи пінки для очищення, її дія буде ефективною у боротьбі з деякими захворюваннями шкіри.

Азелаїнова кислота є фаворитом дерматологів за її м’якість і універсальність. Вона допомагає боротися не тільки з висипаннями, її дія значно ширша.


Зміст

  1. Що таке азелаїнова кислота
  2. Переваги азелаїнової кислоти для шкіри
  3. Побічні ефекти азелаїнової кислоти
  4. Як використовувати азелаїнову кислоту
  5. FAQ
  6. Сироватка з азелаїновою кислотою Cos De BaHa


Що таке азелаїнова кислота?

Азелаїнова кислота — це дикарбонова кислота, яка допомагає відлущувати шкіру та синтезується дріжджами природним шляхом, але її можна отримати декількома способами.

Азелаїнова кислота природним чином виробляється на вашій шкірі дріжджами, хімічним шляхом її можна зробити в лабораторії із зерна та злаків. 

Крім того, що азелаїнова кислота є комедолітиком (тобто запобігає утворенню комедонів – чорних цяток) і глибоко відлущує пори, вона ще й є кератолітиком (розщеплює надлишок кератину), має антиоксидантні та протизапальні властивості. 

Дерматологи рекомендують рецептурну форму азелаїнової кислоти у концентрації від 15 до 20 відсотків відповідно, вона доступна без рецепта у концентрації 10 відсотків або менше. Азелаїнову кислоту можна знайти в незмивних місцевих засобах і у формі гелю, пінки та крему, які призначені для використання на різних ділянках тіла.

Переваги азелаїнової кислоти для шкіри

Азелаїнова кислота — це багатофункціональний інгредієнт для догляду за шкірою, який усуває безліч проблем, пов’язаних із висипаннями та запаленнями.

Ніжно відлущує: проникає глибоко в пори та видаляє ороговілі клітини шкіри, які спричиняють тьмяний колір шкіри та закупорювання пор.

Бореться з акне: є бактерицидною для P. acnes (Propionibacterium acnes – вид грампозитивних анаеробних нерухомих бактерій, збудників акне)

Зменшує запалення: азелаїнова кислота заспокоює подразнення та допомагає зменшити почервоніння, викликане запаленням.

Вирівнює тон шкіри: інгібує тирозиназу, яка є ферментом, що призводить до гіперпігментації. Є ефективною у боротьбі з постзапальною гіперпігментацією внаслідок появи вугрів, а також може впливати на мелазму.

Допомагає у лікуванні розацеа: азелаїнова кислота може допомогти з закупоркою пор, запаленням і вторинними інфекціями, спричиненими розацеа і є менш подразнюючим активом у боротьбі з розацеа.

Безпечна для вагітних: азелаїнова кислота є одним із небагатьох варіантів лікування акне, розацеа, закупорених пор або пігментації, який загалом безпечний для вагітних жінок.

Не містить глютену: незважаючи на те, що азелаїнова кислота отримана із пшениці, більшість гастроентерологів погоджуються, що глютен, ймовірно, не може достатньо суттєво поглинатися шкірою, щоб викликати чутливість до глютену або реакцію.

Може бути корисною при алопеції: є дослідження, що азелаїнова кислота може сприяти росту волосся.

Побічні ефекти азелаїнової кислоти

Під час використання азелаїнової кислоти можна відчути легке подразнення, наприклад печіння або поколювання. Якщо побічні ефекти стають серйозними, включаючи набряк обличчя, утруднене ковтання або дихання та кропив’янку, слід повідомити про це свого лікаря, оскільки це може свідчити про алергію.

Загалом, у переважної більшості відсутні побічні реакції адже азелаїнова кислота відноситься до м’яких типів кислот.

Як використовувати азелаїнову кислоту

Незалежно від того, використовуєте ви косметичний засіб чи засіб придбаний за рецептом, рекомендовано наносити тонкий шар продукту на чисту суху шкіру двічі на день, вранці та ввечері. Людям з чутливою шкірою рекомендовано використовувати раз на день або через день.

В залежності від того, який засіб з азелаїновою кислотою ви використовуєте (пінка, гель або крем) після завершення очищення нанесіть його на обличчя та шию, рівномірно розподіливши по шкірі.

Щоб допомогти азелаїновій кислоті поглинатись та діяти ще ефективніше, рекомендують спочатку застосувати AHA (наприклад, гліколеву або молочну кислоту), BHA (саліцилову кислоту) або ретинол, щоб азелаїнова кислота могла ефективніше ввібратися шкірою. Вранці нанесіть зволожуючий крем і сонцезахисний крем зі ступенем захисту не менше 30.

FAQ

Для чого використовується азелаїнова кислота?

Азелаїнову кислоту використовують для лікування запалень, набряків, викликаних акне, і розацеа.

Чи можна використовувати азелаїнову кислоту щодня?

Найкраще вводити азелаїнову кислоту поступово, щоб ваша шкіра не була надто чутливою до неї. Якщо ви не відчуваєте побічних ефектів, азелаїнову кислоту зазвичай можна використовувати щодня до двох разів на день (вранці та ввечері). Використовуйте відповідно до вказівок дерматолога.

Скільки часу потрібно, щоб побачити результати від азелаїнової кислоти?

Все залежить від засобу та концентрації яку ви використовуєте. Сироватки з азелаїновою кислотою поглинаються швидше, тому при поєднанні з іншими базовими доглядовими засобами результат можна очікувати швидше. 

Сироватка з азелаїновою кислотою Cos De BaHa

Сироватка з азелаїновою кислотою Cos De BAHA AZ Azelaic Acid 10 Serum має протизапальну дію, допомагає при лікуванні прищів, запалень та акне. Допомагає висвітлити постакне, вирівняти текстуру шкіри, допомагає боротися з гіперпігментацією та розацеа, попереджає закупорку доби та м’яко відлущує шкіру.

Не в наявності Cos De BAHA Azelaic Acid 10 Serum 30 мл

Cos De BAHA Azelaic Acid 10 Serum 30 мл

Протизапальна сироватка з азелаїновою кислотою

5.00/5 (Відгуки : 2)
655  грн

Вам може сподобатись

Ніацинамід в косметиці
Ніацинамід, він же вітамін B3 — є одним із інгредієнтів, які можна знайти майже в...
Детальніше
Що таке AHA кислота та як її використовувати?
Коли ви думаєте про хімічний пілінг, перше, що може прийти в голову, це невдалий досвід...
Детальніше

Сайт використовує Cookies файли. Читати політику приватності