-25% на SPF Dr.Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun

Арбутин у косметиці та засоби з арбутином

Хоча багато хто вважає, що зморшки є найбільшою проблемою шкіри, коли йдеться про старіння, багатьох людей більше турбує інше — нерівний тон шкіри. Плями та нерівна текстура шкіри можуть зістарити вас більше, ніж тонкі зморшки. Хоча безліч засобів обіцяють освітлити, тонізувати та додати сяйва, вони можуть бути надто жорсткими або не достатньо зволожувати шкіру.

Дозвольте нам познайомити вас з арбутином, секретним освітлювачем шкіри, про який ви, можливо, навіть не чули. Вітамін С, койєва кислота та солодка — чудові природні відбілювачі шкіри, але є кілька причин, чому арбутин працює краще.


Зміст

  1. Що таке арбутин?
  2. Переваги арбутину для шкіри
  3. Побічні дії арбутину
  4. Як використовувати арбутин?
  5. Чи безпечно використовувати арбутин для чутливої шкіри?
  6. FAQ
  7. Сироватка з арбутином Beauty of Joseon Glow Deep Serum Rice and Alpha-Arbutin
  8. Сироватка з арбутином та ніацинамідом Cos de Baha Arbutin 5% + Niacinamide 5% Serum

Що таке арбутин?

Арбутин — це молекула, отримана з рослини мучниці, яка запобігає утворенню меланіну. Арбутин можна порівняти з двома іншими м’якими відбілювачами: койєвою кислотою (отриманою з грибів) і коренем солодки (отриманою з рослини солодки). Вони отримуються з різних натуральних інгредієнтів, але всі вони діють як інгібітори тирозинази, щоб забезпечити ефект освітлення шкіри та освітлення.

Коричневі плями походять від пігментів, які виробляються в клітинах і називаються меланоцитами, які містять ферменти під назвою тирозиназа. Вони можуть активуватися щоразу, коли контактують з ультрафіолетовим світлом, тому ви помітите, що веснянки та сонячні плями починають розвиватися, якщо ви проводите занадто багато часу на сонці. Саме тоді корисним буде арбутин — він блокує тирозиназу та перешкоджає утворенню темних плям.

Однак важливо навчитися розрізняти альфа-арбутин (корисну речовину) та інші, схожі за звучанням інгредієнти. Існує бета-арбутин, який є дешевою версією і нестабільною..  Альфа-арбутин є найбільш стабільною та ефективною формою інгредієнта.

Арбутин зазвичай міститься в різноманітних засобах по догляду за шкірою, включаючи сироватки, зволожуючі засоби, тоніки та маски.

Переваги арбутину для шкіри

Володіє сонцезахисними властивостями: арбутин може зменшити ступінь потемніння шкіри після перебування на сонці, блокуючи вироблення тирозинази.

Ніжний для шкіри: Деякі освітлювачі шкіри можуть сушити та подразнювати шкіру, арбутин діє більш м’яко. Оскільки активний компонент арбутину вивільняється повільно, він викликає менше подразнення, ніж інші засоби для освітлення шкіри. Це важливо для тих людей, у кого чутлива шкіра.

Покращує нерівний колір обличчя: оскільки арбутин інгібує тирозиназу, фермент, який сприяє виробленню меланіну, він може запобігти появі темних плям або навіть допомогти їх освітлити, що призводить до більш рівного кольору обличчя.

Можна використовувати двічі на день: для досягнення максимального результату арбутин можна використовувати як вранці, так і ввечері.

Безпечніше, ніж гідрохінон: деякий час гідрохінон був «чудодійним» інгредієнтом для освітлення шкіри, поки FDA не визнало його канцерогенним (при пероральному прийомі, а не місцевому застосуванні).  Хоча гідрохінон діє, пошкоджуючи клітини, які виробляють пігментацію та меланін, арбутин пригнічує ферменти, які стимулюють клітини, що виробляють пігмент.

Ефективний при роботі з постакне: Подібно до своєї здатності впливати на темні плями, арбутин чудово згладжує червоно-фіолетові сліди від прищів.

Освітлює шкіру: як пояснювалося вище, арбутин запобігає утворенню темних плям, надаючи шкірі ефекту освітлення.

Побічні дії арбутину

Арбутин вважається безпечним і ефективним інгредієнтом для освітлення шкіри.

Арбутин доступний у деяких засобах по догляду за шкірою, призначених для усунення пігментації. Регулярне використання цих засобів у вашій рутині покращить колір вашого обличчя. Арбутин може бути чудовим засобом щоб освітлити постакне. 

Як використовувати арбутин

Рекоменовано використовувати арбутин двічі на день після очищення шкіри, але перед зволожуючими засобами.

Хоча арбутин в основному входить до складу сироваток для догляду за шкірою, він також є у складі нічних масок і водних кремів.

Найкраще використовувати арбутин з іншими інгредієнтами, які мають аналогічний ефект освітлення, такими як вітамін С і AHA, але будьте обережні, при використанні будь-якого нового продукту спостерігайт за реакцією шкіри.

При високому рН арбутин виділяє гідрохінон, але, на щастя, більшість засобів особистої гігієни мають нейтральний рН. Іншими словами, арбутин загалом безпечний, але деякі люди можуть бути чутливими до нього.

Чи безпечно використовувати арбутин для чутливої шкіри?

Оскільки арбутин, як правило, м’який, його можна використовувати в поєднанні з іншими інгредієнтами для освітлення шкіри, такими як хімічні пілінги та ретинол. Це означає, що він безпечний навіть для найчутливішої шкіри, але, як і з будь-яким новим продуктом, найкраще звернутися за консультацією та припинити використання, якщо ви помітили побічну реакцію.

FAQ

Чи корисний арбутин для чутливої шкіри?

Арбутин зазвичай безпечний і підходить для всіх типів шкіри, включаючи чутливу та схильну до акне. Як завжди, випробовуйте будь-які нові продукти, щоб переконатися, що у вас немає побічної реакції.

Чи можна використовувати арбутин двічі на день?

Арбутин можна безпечно використовувати як у ранковій, так і в нічній рутині. Його слід наносити після очищення, але перед зволожуючим кремом.

Чим арбутин відрізняється від гідрохінону?

Арбутин і гідрохінон є інгредієнтами, які можуть допомогти освітлити шкіру. Однак гідрохінон пошкоджує клітини, які виробляють меланін і пігментацію, тоді як арбутин зупиняє ферменти, які виробляють клітини, які виробляють пігментацію.

Сироватка з арбутином Beauty of Joseon Glow Deep Serum Rice and Alpha-Arbutin

Сироватка для вирівнювання тону шкіри та сяйва Beauty of Joseon Glow Deep Serum Rice and Alpha-Arbutin допоможе усунути почервоніння та пігментацію шкіри та глибоко зволожує. В складі сироватки 68% гідролату рису, який має антиоксидантну та зволожувальну дію. Альфа-арбутин 2% допомагає освітлювати пігментацію.

Beauty of Joseon Glow Deep Serum Rice and Alpha-Arbutin 30 мл

Beauty of Joseon Glow Deep Serum Rice and Alpha-Arbutin 30 мл

Сироватка для вирівнювання тону шкіри та сайва

570  грн

Сироватка з арбутином та ніацинамідом Cos de Baha Arbutin 5% + Niacinamide 5% Serum

Сироватка проти пігментації з арбутином та ніацинамідом Cos de Baha Arbutin 5% + Niacinamide 5% Serum сприяє освітленню пігментації та слідів постакне, має протизапальну дію, регулює вироблення шкірного себуму. Розгладжує постакне та вирівнює рельєф шкіри, підвищує еластичність та робить шкіру більш гладкою та пружною. Вирівнює тон шкіри, наповнює здоровим сяйвом.

Не в наявності Cos De BAHA Arbutin 5% + Niacinamide 5% Serum 30 мл

Cos De BAHA Arbutin 5% + Niacinamide 5% Serum 30 мл

Сиворотка проти пігментації з арбутином і ніацинамідом

620  грн

 

 

Вам може сподобатись

Що таке AHA кислота та як її використовувати?
Коли ви думаєте про хімічний пілінг, перше, що може прийти в голову, це невдалий досвід...
Детальніше
Ніацинамід в косметиці
Ніацинамід, він же вітамін B3 — є одним із інгредієнтів, які можна знайти майже в...
Детальніше

Сайт використовує Cookies файли. Читати політику приватності