-25% на SPF Dr.Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun

Центелла азіатська в косметиці

Центелла азіатська (або готу-кола) — це рослина, яка зустрічається переважно в тропічних і субтропічних країнах, таких як Мадагаскар, Південна Африка, Індонезія, а також в Індії, Китаї та на Корейському півострові. Її ще називають тигровою травою, пов’язано це з тим, що тигри спонтанно качаються в ній, щоб заживити рани чи заспокоїти свербіж.

У формулах косметики в основному використовуються листя і стебла.

Центелла використовується в медицині понад 2000 років завдяки своїм регенеративним і цілющим властивостям, як відомо, загоює рани та заспокоює пошкодження шкіри.

В Азії ходить безліч легенд про цілющі властивості центелли азіатської. Одна з них розповідає про те, як молодий селянин у Лаосі закохався в доньку старости села. Коли він сватався, батько молодої дівчини, вважаючи стан залицяльника надто скромним, розлютився і розрубав селянинові вухо шаблею. 

Але сільський голова вирішив ще більше принизити молодого залицяльника. У селі молодий селянин мав славу знахаря. Сільський голова кинув йому виклик і сказав, що він може одружитися з його дочкою за однієї умови: наступного дня він повинен повернутися з повністю вилікуваним вухом. Молодий селянин знав властивості центелли азіатської, тому що часто бачив тигрів, які качалися в цій траві, щоб залікувати свої рани.

Тож він провів цілу ніч, прикладаючи до вуха тигрову траву, а наступного ранку постав перед старостою села зі своїм вилікуваним вухом. Одруження відбулося, і легенда про центеллу азіатську почала поширюватися.

Слід зазначити, що в цій легенді дама не мала права голосу в цьому питанні, але це вже зовсім інша історія.


Зміст

  1. Що таке центелла азіатська?
  2. Чи безпечна центелла азіатська для шкіри?
  3. Дія центелли на шкіру
  4. Чому центелла азіатська корисна для шкіри?
  5. Чи корисна центелла азіатська при висипаннях?
  6. Чи можна використовувати центелу з ніацинамідом?
  7. Чи можна використовувати центелу з BHA кислотами?
  8. Заспокійлива пінка для вмивання з центелою
  9. М’яка гідрофільна олія з центелою
  10. Тонер з центелою
  11. Сироватка з центелою
  12. Крем із центелою

Чи безпечна центелла азіатська для шкіри?

Оскільки центелла азіатська є інгредієнтом рослинного походження, завжди існує ризик алергічної реакції. Якщо ви хвилюєтеся, чи безпечно використовувати засоби з центеллою на шкірі, поточні дослідження показали, що це цілком безпечно. Грунтуючись на опублікованих даних, центелла азіатська має чудовий профіль безпеки, нетоксична, з невеликою кількістю побічних ефектів. Проте краще бути обережними, використовуючи щось вперше. Завжди бажано починати повільно, використовувати низькі концентрації та проводити тестування засобів на невеликій ділянці шкіри перед його використанням.

Усі натуральні інгредієнти можуть викликати різноманітні побічні ефекти, легке подразнення та неприємності для чутливої шкіри. Не лише екстракт центелли азіатської, а й рослинні олії. Однак концентрація, яка використовується в косметиці, не така висока, тому ймовірність викликати проблеми зі шкірою мінімальна.

Дія центелли на шкіру

Отже, що робить центеллу дедалі популярнішим інгредієнтом у догляді за шкірою? Зрештою, зараз її часто можна знайти в кремах для відновлення шкіри, які люди використовують для лікування чутливості шкіри. Відповідь? Це активні сполуки, які містяться в центеллі.

Згідно з деякими дослідженнями, найважливішими ізолятами центелли є тритерпеноїдні сапоніни або центелоїди, такі як азіатикозид, мадекасозид, азіатська кислота та мадекасинова кислота. 

Всі ці компоненти мають загоювальні, антибактеріальні, регенеруючі та антиоксидантні властивості. Крім того, вони мають здатність збільшувати вироблення колагену та зміцнювати шкірний бар’єр. 

Відомо, що мадекасозид сприяє загоєнню опікової рани завдяки своїм антиоксидантним властивостям і здатності стимулювати оновлення колагену та впливати на ангіогенез (утворення нових кровоносних судин із уже існуючих).

Мадекасозид є одним із ефективних інгредієнтів, що містяться в екстракті центелли азіатської. Його найважче витягти з екстракту центелли азіатської, і його можна отримати лише за допомогою багатьох процесів очищення. Мадекасозид  найкраще впливає на регенерацію шкіри, заспокоєння та загоєння ран.

Чому центелла азіатська корисна для шкіри?

Головним чином ми можемо подякувати сапонінам, природним сполукам, що містяться в центеллі азіатській, за їх найбільшу користь для шкіри: вони надзвичайно ефективні для загоєння ран! Крім того, що центелла є чудовим загоювальним компонентом для вашої шкіри, вона сприяє виробленню колагену, містить корисні амінокислоти, антиоксиданти та жирні кислоти, які любить ваша шкіра.

Чи корисна центелла азіатська при висипаннях?

Завдяки своїм ранозагоювальним і протизапальним властивостям центелла азіатська добре підходить для шкіри, схильної до акне, допомагаючи заспокоїти запальні акне. Вона також може сприяти відновленню шкіри з рубцями та гіперпігментацією.

Чи можна використовувати центелу з ніацинамідом?

Ніацинамід є ще одним інгредієнтом для догляду за шкірою, який може бути корисним для тих, хто бореться з акне. На щастя, ніацинамід і центеллу азіатську можна безпечно комбінувати та гармонійно працювати разом, щоб освітлити шкіру та позбавитись від набряків, одночасно заспокоюючи почервоніння та подразнення. 

Чи можна використовувати центелу з BHA кислотами?

AHA та BHA є відлущувальними засобами для шкіри. Їх часто використовують для зменшення запалення, видалення мертвих клітин шкіри та покращення текстури шкіри. В комбінації з центеллою вони ідеально підійдуть для шкіри схильної до висипань

Кращі засоби з центеллою азіатською

Заспокійлива пінка для вмивання з центелою SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule Foam забезпечує делікатне очищення, видаляючи забруднення і надлишки себуму. Пінка не викликає відчуття стянутості шкіри та не сушить. Слабокислотна формула на основі 30% екстракту азіатської центели містить м’які поверхнево-активні речовини на основі кокосу, які не провокують подразнення



Гідрофільна олія з центелою SKIN1004 Madagascar Centella Light Cleansing Oil м’яко та делікатно видаляє навіть стійкий макіяж, ефективно очищає пори, запобігаючи їх закупорюванню та появі комедонів. Засіб швидко емульгується, абсорбуючи забруднення та шкірне жир. Гідрофільна олія містить 10% екстракту центелли, що росте в Мадагаскарі, а також олії соняшника, оливи, жожоба і дамаської троянди.



Тонер з центеллою SKIN1004 Madagascar Centella Toning Toner заспокоює і пом’якшує шкіру після вмивання, делікатно видаляє залишки себуму, вирівнює мікрорельєф і покращує загальний тон. Засіб містить ніацинамід, PHA-кислоту, аденозин та гіалуронову кислоту та має в складі 84% екстракті азіатської центелли.



Сироватка SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule на 100% складається з центели азіатської. Засіб заспокоює та відновлює чутливу та подразнену шкіру, допомагає у боротьбі з куперозом, підвищує бар’єрні функції, зменшує почервоніння та запалення. Слабокислотна формула зі 100% екстракту азіатської центели, що росте в Магадаскарі, містить у 7 разів більше корисних компонентів, ніж інші види центели.



Живильний крем із центелою SKIN1004 Madagascar Centella Cream наповнює шкіру вологою, усуває сухість, лущення та почуття стягнутості, зміцнює природний захисний бар’єр, пом’якшує та розгладжує. Засіб заспокоює, стимулює регенерацію, знімає почервоніння та подразнення. Містить екстракт центелли та 4 її похідних, сквалан, ніацинамід, пантенол, кераміди та поживні олії.

Охолоджуючий захисний крем із центелою SKIN1004 Madagascar Centella Soothing Cream знімає подразнення та почервоніння, пом’якшує, стимулює процес відновлення та усуває лущення. Текстура щільного гелю не залишає липкості, добре вбирається.

 

 

Вам може сподобатись

Мигдалева кислота для обличчя
Щоразу, коли наша шкіра відчуває себе тьмяною та потребує загального омолодження, ми звертаємося до пілінгу....
Детальніше
Арбутин у косметиці та засоби з арбутином
Хоча багато хто вважає, що зморшки є найбільшою проблемою шкіри, коли йдеться про старіння, багатьох...
Детальніше

Сайт використовує Cookies файли. Читати політику приватності