-25% на SPF Dr.Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun

Мигдалева кислота для обличчя

Щоразу, коли наша шкіра відчуває себе тьмяною та потребує загального омолодження, ми звертаємося до пілінгу. Пілінг видаляює поверхневий ороговілий шар шкіри, щоб сприяти росту нової, здорової шкіри та вирішувати такі проблеми шкіри, як акне та гіперпігментація. 

Мигдалева кислота є одним із таких засобів. Хоча досліджень щодо цієї альфа-гідроксикислоти (AHA) не так багато, вважається, що вона щадить шкіру та може допомогти із запаленнями, вирівнюванням тону шкіри, гіперпігментацією та наслідками старіння.

В цій статті ми описуємо мигдалеву кислоту, її переваги та як використовувати. 


Зміст

  1. Що таке мигдалева кислота?
  2. Переваги мигдалевої кислоти
  3. Побічні ефекти мигдалевої кислоти
  4. Чи безпечно використовувати мигдалеву кислоту для чутливої шкіри?
  5. Як використовувати мигдалеву кислоту?
  6. Мигдалева кислота в порівнянні з гліколевою кислотою
  7. FAQ
  8. Тонер для мигдалевого пілінгу

Що таке мигдалева кислота?

Мигдалева кислота — це альфа-гідроксикислота (AHA), отримана з мигдалю. 

Усі AHA функціонують для відлущування шкіри (та підвищують чутливіть  до сонця, тому сонцезахисний крем є ключовою частиною використання будь-якої AHA кислоти). 


Бестселлер сонцезахисний крем з березовим соком Round Lab Birch Juice Moisturizing Sunscreen SPF50 + PA++++


AHA корисні для шкіри, оскільки вони послаблюють зв’язки між ураженими поверхневими клітинами шкіри (званими десмосомами), щоб дозволити клітинам природним чином відліщитись, що призводить до свіжішого та яскравішого кольору обличчя.

Молекулярна структура мигдалевої кислоти робить її такою унікальною, адже вона більша за молекулярною масою порівняно з гліколевою кислотою (іншим типом AHA), тому вона може бути ніжнішою для шкіри, оскільки проникає повільніше.

Переваги мигдалевої кислоти

М’яке відлущення: мигдалева кислота забезпечує м’яке відлущування, проте за інтенсивністю більш виражене, ніж від інших АНА-кислот, проте відбуватиметься воно лише на рівні поверхневих шарів рогового шару, не проникаючи в глибину. Це особливо важливо у випадках, коли немає показань активувати репаративні процеси на глибоких шарах шкіри – не потрібен антивіковий ефект. Тому мигдалева кислота ефективна молодої шкіри, при гіперкератозі (у тому числі на тлі фотостаріння), та необхідності ексфоліації для видалення хвороботворної флори (акне, розацеа).

Ефективна при акне і розацеа: згідно досліджень, пілінг за допомогою мигдалевої кислоти, значно ефективніший за пілінг за допомогою гліколевої в корекції акне і розацеа, оскільки за рахунок активної стимуляції ексфоліації зменшується кількість колоній збудника на поверхні шкіри, а також мигдалева кислотами володіє властивостями, схожими з антибіотиками по відношенню до цих збудників.

Сприяє оновленню клітин: відлущуючи клітини шкіри, прикріплені до поверхні шкіри, мигдалева кислота сприяє збільшенню оновленості клітин, зменшуючи появу пошкоджень шкіри або запалень.

Освітлює шкіру: відлущена шкіра виглядає яскравішою, а мигдалева кислота йде ще далі, зміцнюючи шкіру, щоб вона залишалася яскравою при тривалому використанні.

Зменшує гіперпігментацію: посилення обміну клітинами та відлущувальні властивості означають, що мигдалева кислота зменшує вигляд темних слідів і пошкодження сонцем

Побічні ефекти мигдалевої кислоти

Як і будь-яка інша кислота, мигдалева кислота може викликати подразнення шкіри. Але на відміну від будь-якої іншої AHA, потенціал для подразнення надзвичайно низький. 

Окрім того, мигдалева кислота, як і будь-які інші АНА збільшує фоточутливість, тому слід використовувати сонцезахисний крем в ранковій рутині.

Чи безпечно використовувати мигдалеву кислоту для чутливої шкіри?

Мигдалева кислота є чудовим вибором для чутливих типів шкіри через її більший розмір. Порівняно з іншими альфа-гідроксикислотами цієї категорії, мигдалева кислота не проникає дуже глибоко, що робить її безпечнішою для чутливої шкіри.

Як використовувати мигдалеву кислоту?

Як і будь-який звичайний пілінг, уникайте використання ретинолу принаймні за три-п’ять днів і уникати контакту з будь-якими іншими кислотами принаймні за два тижні. Крім того, мигдалеву кислоту не слід наносити на засмаглу шкіру.

В іншому випадку можна безпечно поєднувати мигдалеву  кислоту з більшістю інших засобів. Враховуючи, що вона більш м’яка, її можна поєднувати з іншими активними компонентами.

Що стосується заходів після пілінгу, слід уникати будь-якої діяльності, яка змусить вас потіти. Слід також уникати сонця, оскільки ваша шкіра буде більш чутливою до опіків під ультрафіолетовими променями сонця.

Мигдалева кислота в порівнянні з гліколевою кислотою

Ключовою відмінністю є розмір молекули. У той час як гліколева кислота та мигдалева кислота є хімічними ексфоліантами, розмір молекули гліколевої кислоти набагато менший, що означає, що вона глибше проникає в шкіру та, як наслідок, може спричинити більш подразнюючий ефект.

Мигдалева кислота одержується з мигдалю, а гліколева — з цукрової тростини (або кількох інших джерел). Мигдалева розчинна в олії, а гліколева ні.

FAQ

Мигдалева кислота освітлює шкіру?

Мигдалева  кислота може допомогти освітлити шкіру та освітлити мелазму.

Коли слід застосовувати мигдалеву кислоту?

Мигдалеву кислоту слід застосовувати як частину вашого нічного догляду за шкірою після очищення та перед зволоженням.

Чи можна використовувати мигдалеву кислота для жирної шкіри?

Використання мигдалевої кислоти може бути корисним для тих, у кого жирна шкіра, оскільки вона допомагає контролювати надлишок шкірного жиру.

Чи безпечна мигдалева кислота для чутливої шкіри?

Через менший молекулярний розмір (порівняно з іншими хімічними ексфоліантами) мигдалева  кислота не вбирається настільки глибоко, тому вона більше підходить для чутливої шкіри.

Тонер для мигдалевого пілінгу

Відлущуючий тонер By Wishtrend Mandelic Acid 5% Skin Prep Water створений спеціально для дбайливого делікатного відлущування навіть найчутливішої шкіри. Стимулює оновлення та регенерацію, вирівнює тон обличчя. У складі 5% мигдалевої кислоти, а також екстракт центели, пантенол та бета-глюкан, які заспокоюють та зволожують епідерміс. Має легку консистенцію, добре розподіляється по шкірі, швидко поглинається, не залишаючи неприємних відчуттів.

By Wishtrend Mandelic Acid 5% Prep Water 120 мл

By Wishtrend Mandelic Acid 5% Prep Water 120 мл

М'який тонер-ексфоліант із мигдалевою кислотою

995  грн

Вам може сподобатись

Центелла азіатська в косметиці
Центелла азіатська (або готу-кола) — це рослина, яка зустрічається переважно в тропічних і субтропічних країнах,...
Детальніше
Азелаїнова кислота в косметиці
Коли ви думаєте про засоби для лікування прищів, азелаїнова кислота може бути не першим інгредієнтом,...
Детальніше

Сайт використовує Cookies файли. Читати політику приватності